Перереєстрація українських авто: Німеччина пішла на поступки

У Німеччині до 1 квітня 2024 року для українських шукачів тимчасового притулку діяло звільнення від обов’язку перереєстровувати українські автомобілі на німецькі номери після року перебування у країні. Проте, деякі федеральні землі продовжили цю пільгу ще на 6 місяців.

“За результатами нашого діалогу та прохань федеральне міністерство транспорту та цифровізації у березні звернулось до своїх колег по всіх німецьких землях щодо продовження дії особливого порядку ще на 6 місяців”, – повідомив посол України у Німеччині Олексій Макеєв.

Деякі з земель вже повідомили про відповідне позитивне рішення, згоду від інших ще очікують.

“Особливий порядок – це надання українським автомобілістам, перебувають у Німеччині за 24 параграфом, вибору між перереєстрацію на німецькі номери та отриманням спеціального дозволу на використання машини з українськими номерами за пільговою процедурою”, – зазначив посол України у Німеччині.

“Тому наполегливо закликаю отримати спеціальний дозвіл. Тобто, маючи обов’язковий страховий поліс автоцивільної відповідальності, пройти техогляд за полегшеною процедурою, заповнити декларацію, що автомобіль не перебуватиме в Німеччині постійно, та з цими трьома документами отримати у реєстраційних органів дозвіл, який з правами й техпаспортом мати завжди з собою в машині. Це обов’язково”, – зауважив Олексій Макеєв.

Через 6 місяців продовження особливих умов для українців більше не буде. Перереєстрація на німецькі номери восени 2024 року стане обов’язковою.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *